Uygulamalı Dış Ticaret Sertifika Programı

Dış Ticaret Mevzuatı ve Uygulamaları Sertifika Programı

İşletmelerin ithalat ve ihracat departmanlarında çalışmayı hedefleyenler, öğrenciler, dış ticaret ve gümrük müşavirlik firmalarındaki pozisyonlara başvurmayı planlayanlar, kendi işlerini uluslararası alana taşımak isteyen girişimciler.

56 Saat

Katılımcılara; ihracat ve ithalat kuramı, uluslar arası ticaret kuramı, Türkiye’nin dış ticaret politikası ve gümrük tarifeleri, dış ticaret rejimi, gümrük kanunu ve kambiyo mevzuatı, sosyal medyanın ve internet sitelerinin uluslararası ticarette kullanımı,  devlet yardımları ve teşvikler, dış ticarette teslim ve ödeme şekilleri, dış ticarette kullanılan belgeler, dış ticarette tedarik zinciri ve lojistik konularına ilişkin bilgi ve beceri kazandırmak.

Dış Ticaret Yol haritası

• Türkiye’deki Dış Ticaret Politikalarına Genel Bakış
  • Türk Dış ticaret Rejimi, İhracata İlişkin Esaslar
  • Sözleşme şekil ve şartlarının esasları
  • İtilaf ve tahkimler
  • Ticaret hukuku yaptırım ve şerhleri

Uygulamalar

• Uluslararası Ticaretin Temel İlkeleri
  • Dış ticaret İşlemlerinde Kullanılan Belgeler (Tüm Örnekleriyle)
  • İhracat İşlemlerinde Uygulanacak Prosedürler:
  • Dış Ticarette Teslim Şekilleri
  • Teslim Kuralları INCOTERMS
  • Dış Ticarette Kullanılan Ödeme Şekilleri ve Akreditif İşlemleri
  • İhracata Yönelik Devlet Yardımları
  • İthalat Mevzuatının Tanıtımı

Gümrük işlemleri

• Gümrük Birliği antlaşması
  • Dolaşım Belgeleri
  • Gümrük Kanunu
  • Eşyanın gümrük kıymet
  • Gümrük rejimleri
  • Finansal riskler ve risklerin çözümü
  • Uluslararası anlaşmazlıklarda çözüm yolları ve itilafların halli (tahkim müessesi)

İhracatta Yeni Teknolojiler

İhracatta B2B siteler ve pazarlama

Lojistik ve Taşımacılık

• Lojistiğin tanımı ve yönetim
  • Hızlı kargo lojistiğİ
  • Hızlı Kargo İşlemleri
  • Kara, hava, deniz ve demir yolu lojistiği

• Programda başarılı olan katılımcılar İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.

• Eğitimde %80 devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.