Kimler Katılabilir
Meslek yüksekokulu veya üniversitelerde dış ticaret veya uluslararası ticaret bölümlerinde okuyan öğrenciler, yeni mezunlar, dış ticaret operasyonu (özel sektör veya banka) çalışanları
Eğitim Süresi: 15 Saat
Eğitim Ücreti: 350 ₺ (İZÜ mensuplarına ve öğrencilerine 250₺)
Eğitim Şekli: Senkron Uzaktan Eğitim
Eğitim Gün ve Saati: Eğitim toplam 7 günden oluşmaktadır.
Eğitimin amacı
Eğitimi alan katılımcılara dış ticaret ile alakalı yurtiçi ve yurtdışı mevzuatı öğretmek, dış ticarette kullanılan belgeler ve ödeme şekilleri hakkında detaylı bilgi vermek.
Eğitimin İçeriği
- Ticari sözleşmeler, yurtiçi/yurtdışı para transferleri (EFT ve SWIFT vb. sistemler), IBAN tanımı ve detayları.
- Uluslararası para transferlerinde kontrol ve kısıtlamalar, yasaklı ve riskli ülkeler, SWIFT tanıtımı.
- Görünmeyen kalemler, transit ticaret, serbest bölgeler, ithalat bedel ödemeleri. (peşin ve mal mukabili.)
- İhracat Genelgesi
- Gelen yabancı sermaye ve giden yerli sermaye işlemleri ve işletme ihtiyacı için yurtdışından sağlanan Krediler.
- Uluslararası ticarette teslim şekilleri. (INCOTERMS 2010 ve INCOTERMS 2020)
- Uluslararası ticarette ödeme şekilleri. (Tahsil vesaiki işlemleri, tahsil vesaiki işlemleri için yeknesak kuralların. (ICC 522) tanıtımı.)
- Kambiyo Senetleri, Poliçeler, Gayrinakdi Krediler, Avaller ve Kabul Kredili Vesaik Mukabili İşlemler,
- Uluslararası ticarette ödeme şekilleri. (Akreditif tanımı, çeşitleri, tarafları ve süreleri)
- Akreditiflere ilişkin yeknesak kuralların (UCP 600) tanıtımı, uluslararası işlem gören dokümanların incelenmesi ve rezerv bulma.)
- Uluslararası ticarette kullanılan belgeler.
- Yurtdışı teminat mektupları ve kontrgarantiler.
Eğitmen
Fatih KAZANCI
1969 Trabzon doğumlu, evli bir çocuk babası, İstanbul’da ikamet etmekte olup, lisans ve yüksek lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde tamamlamıştır. İkinci yüksek lisansını İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı” alanında 2014 yılında tamamlayan Kazancı, 2019 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans Bilim dalında “Merkez Bankalarının Faizsiz Bankalar Üzerindeki İşlev ve Etkileri: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Örneği” adlı teziyle ekonomi doktorasını tamamlayarak doktor ünvanını almıştır. 2002 yılından bu yana Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Dış Ticaret ve Hazine Operasyonları Departmanı’nda yönetici olarak görev yapmakta olan Kazancı, aynı zamanda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans bölümünde öğretim görevlisi statüsünde dersler vermektedir. Temel çalışma alanları; Uluslararası Ticaret, İslam Ekonomisi ve Finansı, Merkez Bankacılığı ve Katılım Bankacılığıdır. Üniversitede Uluslararası Bankacılık ve Finans dersi vermektedir. Ayrıca Uluslararası Akreditif Uzmanlık belgesi olan CDCS sertifikasına sahiptir.
Sertifika / Katılım Belgesi
Eğitimi tamamlayan katılımcılara, en geç bir ay içerisinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından katılım sertifikası verilir.
Devam Zorunluluğu
Eğitimde %80 devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.
Notlar
- İZÜ mensup, mezun ve öğrencilerine kontenjan dahilinde indirim imkanı sağlanmaktadır.
- Bu Eğitim "Senkron Uzaktan Eğitim" yöntemiyle verilmektedir.
- Senkron Uzaktan Eğitimlerimiz MICROSOFT TEAMS programı üzerinden yapılmaktadır.
- Katılımcılarımızın bu eğitime katılabilmeleri için MICROSOFT (hotmail, outlook vs.) hesapları olmalı ve bilgisayarlarında MICROSOFT TEAMS programı yüklü olmalıdır.
- Program bilgisayarınızda mevcut değil ise aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz:
https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-365/microsoft-teams/download-app
- MICROSOFT TEAMS üzerinden İZÜSEM Senkron Uzaktan Eğitimine erişmek ve/veya kullanmak için gerekli tüm bilgisayar donanımının ve internet iletişim donanımlarının temin ve bakımını sağlamak KATILIMCI'nın sorumluluğundadır.
- Web sitemizde bulunan tüm online eğitimler, fotoğraf, video ve yazılar üzerindeki haklar; 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu, 554 sayılı endüstriyel tasarımların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, 556 sayılı markaların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, hükümleri uyarınca korunmaktadır. İZÜSEM web sayfasında duyurulan ve açılan tüm online eğitimlerin digital kayıt ve derslerde kullanılan materyallerinin tamamı veya bir bölümü İZÜSEM'den izin alınmadan kullanılamaz, dağıtılamaz, kopyalanamaz, kaynak gösterilerek dahi yayımlanamaz. Web sayfalarımızı kullananlar ve online eğitim alan tüm katılımcılar telif hakkı konusunda yukarıda belirtilen tüm yükümlülükleri kabul etmiş sayılırlar.
- Yetkili devlet kurumlarınca Covid-19 pandemisi dolayısıyla sokağa çıkma yasağı vb tedbirlerin ilan edilmesi durumunda duyuruda olan program takvimlerinde değişikliğe gidilebilecektir.
- İZÜSEM, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
- İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, İZÜSEM tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar İZÜSEM'e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç, katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.
- Hafta içi - Hafta sonu eğitim grupları kesin kayıt döneminde katılımcı sayısına göre belirlenecektir.
Yorumlar