Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde Aile Danışmanlığı Eğitim Programı 2024

KREDİ KARTINA 9 TAKSİT!
 Son Güncelleme Tarihi: 03/2024
₺3500,00

Yurt Dışı Din Hizmetleri Eğitimi Sertifika Programı

T.C.
CUMHURBAŞKANLIĞI

Diyanet İşleri Başkanlığı
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı

Aile ve Dini Rehberlik Merkezlerinde Aile Danışmanlığı Eğitim Programı

81 İl Müftülüğüne ve dağıtım yerlerine gönderilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen resmi yazı için tıklayınız.

Eğitim Amacı: Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde görev alan, alacak din görevlilerinin kişisel, mesleki gelişimlerine katkı sağlayıp, teorik, pratik bilgi ve becerilerini artırmak, bu yolda uzmanlar yetiştirmek.

Eğitimi Kimler Almalı:
- İlahiyat Fakültesi Mezunları,
- İslami İlimler Fakültesi Mezunları,
- İlahiyat Ön Lisans Mezunları ve Öğrencileri,
- İlahiyat Alanında Yüksek Lisans, Doktora Öğrencileri,
- Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde görev yapanlar veya görev yapmak isteyenler.

Eğitim Yöntemi: Çevrimiçi (İnternet Üzerinden Canlı Eğitim)
Eğitim Ücreti: 3.500 TL
Eğitim Saati: 40 Ders Saati ( 6 AKTS - Avrupa Kredi Transfer Sistemi )

Eğitim Programı: 17 Nisan 2024 ile 26 Nisan 2024 tarihlerinde 20:00 ile 22:30 Saatleri arasında yapılacaktır. (Hergün)

Eğitmenler:
  • Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın

• Prof. Dr. Muhammet Fatih GENÇ

• Prof. Dr. Nevzat Yaşar AŞIKOĞLU

• Prof. Dr. Hüseyin İbrahim YEĞİN

• Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ

• Prof. Dr. Yusuf Ziya KESKİN

• Doç. Dr. Ahmet ÇAKMAK

• Doç. Dr. Seyyid SANCAK

Eğitim Kazanımları:

Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar aşağıdaki bilgi ve becerilere sahip olacaklardır:

• Aile danışmanlığı, dini danışma ve rehberlik konularında mesleki bilgiye sahip olacaktır.

• Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde görev ve amaçlarını hakkında bilgi sahibi olacaktır.

• Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde Sorulan tüm Soruları yanıtlayabilecek

• Türkiye ve Dünyada Dini Danışmanlık ve Rehberliğin Uygulama Sahası ve Tarihçesi Hakkında bilgi sahibi olacaktır.

• Manevi bakım kavramı hakkında bilgi sahibi olacaktır.

• Dini danışmanlık ve rehberlik kavramlarını hakkında bilgi sahibi olma ve pratik olarak uygulayabilme yeterliliğine sahip olmak.

• Aile danışmanlığı ile ilgili temel kuramları ve yaklaşımları hakkında bilgi sahibi olacak

• Dini ve danışma ve rehberde bulunması gereken temel yeterliliklere sahip olacaktır.

Eğitim İçeriği:

• Diyanet İşleri Başkanlığı İl ve İlçe Müftülükleri Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezleri

• Dini Danışmanlık ve Rehberlik ve Manevi Bakımın Kavramsal Analizi ve Tarihsel Gelişimi

• Dini Danışman ve Rehberde Bulunması Gereken Özellikler

• Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde danışanların soruduğu güncel dini Sorunlar

• Dini danışma ve rehberlikte karşılaşılan sorunlar

• Din hizmetlerinde rehberlik becerileri

• Manevi Bakım

• Aile Danışmanlığı ve Rehberlik

• Aile Danışmanlığı İçin Temel Psikoloji

• Aile Danışmanlığı Kuram ve Uygulamaları

• Aile Danışmanlığı İlke ve Teknikleri

• Aile ve Evlilik Süreçleri

• Ailede Eğitim Süreci

• Aile Sağlık ve Cinsellik

• Aile Danışmanlığı Süreci ve Becerileri

• Uygulama

• Süpervizyon

Eğitim Süreci: Eğitim portalı giriş bilgileriniz başvuru yaparken yazmış olduğunuz E-posta adresinize iletilecektir.

Eğitim Materyalleri: Eğitime katılan herkese ücretsiz E-kitap verilecektir.

Sınav Süreci: Sınav eğitim sonunda sistem üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Sınava üç kez katılım hakkınız mevcuttur. Sınava geçer puan almanız durumunda sınava katılımınız tamamlanacaktır. Geçerli puan alamayan katılımcılar sınav ücreti ödeyerek bir sonraki dönem eğitimine ve sınavına tekrar üç kez katılım hakkı kazanır.

Sertifika Süreci: Eğitimde %70 devam zorunluluğu vardır. Sınav notu 80 puan ve üzeri olanlar E-devlet üzerinden sorgulanabilir ve e-devlet üzerinden indirilebilir "Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinde Aile Danışmanlığı Eğitim Programı" sertifikası almaya hak kazanacaklardır. Talep etmeniz halinde transkript tarafınıza gönderilecektir. Transkriptiniz ile almış olduğunuz bu eğitim yüksek lisans derslerinizde ilgili enstitünün onayı ile kredinize işletebilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan personellerin indirimli eğitim ücretinden faydalanabilmesi için personel olduklarını gösterir belgeyi "izusem.bildirim@izu.edu.tr" mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

₺3500,00
 KREDİ KARTINA 9 TAKSİT!
Başvuru Yap

Grup Adı: Haziran 2024 (20:00 22:30)