Türkiye Ekonomisinin Makroekonomik Analizi Sertifika Programı

Stres Yönetimi

İlgi duyan, ekonomi, finans, reel sektör ile ilgili sınav konularını tekrarlamak, işinde ve kariyerinde uluslararası piyasa ve finansal mühendislik kavramlarını kullanarak işinin risklerini anlamak ve işini geliştirmek isteyen herkese açıktır.

Eğitim Ücreti

600₺ (İZÜ mensup ve öğrencilerine özel 300₺)

Senkron Uzaktan Eğitim

Eğitim Gün ve Saati
Cumartesi - Pazar

Eğitim programı ile aylık veya 3 aylık periyotlar ile Türkiye ekonomisinin son dönemdeki güncel durumu kamuya açık veri ve analiz kaynakları eşliğinde mümkün olduğunca katılımcılar ile birlikte incelenmesi hedeflenmektedir. Resmi kurumların sağladığı veri ve bulgulardan yararlanılarak oluşturulan eğitim programının en önemli katma değerinin risk bazlı olması ve dolayısıyla birçok ilgili ve farklı etmeni ele alması, iş kolları / sektörleri ile birlikte gerçekleşme ve beklentilere yer verilmesidir.

• Son Dönemde Öne Çıkan Yerel / Küresel Ekonomik ve Finansal Gelişmeler
  • Kovid-19 ve Etkileri
  • Riskler ve Önümüzdeki Dönem
  • Jeopolitik ve Ticari Riskler
  • Bankacılık Sektörü, Derecelendirme Notları,
  • Türkiye ve Küresel PMI’lar
  • Sermaye Akımları, Para Politikası
  • Konut Fiyat Endeksi, BIST (Borsa İstanbul), Küresel Borsalar, MB Politikaları
  • Emtia Piyasaları (Altın, Gümüş, Petrol, Demir Cevheri, Metaller, Mineraller vb.) ve Fiyat Gelişme-Beklentileri
  • Türkiye'de, Gelişmekte Olan Ülkelerde ve Dünya’da Ekonomik Büyüme ve Beklentiler, Sanayi Üretimi, Kapasite Kullanım Oranları, İstihdam
  • Enflasyon, TÜFE, Yurtiçi ÜFE,  Çekirdek Enflasyon Göstergeleri ve Beklentiler
  • Bütçe Dengesi ve Beklentiler
  • Ödemeler Dengesi, Dış Ticaret Fazlası / Açığı,  İthalatın Karşılanma Oranı, İhracat İklimi Endeksi
  • İhracat Pazarlarındaki Riskler, Tedarik Ağları, Lojistik Kanallar, Firmaların Fiyatlandırma Gücü
  • Portföy Yatırımlarında Sermaye Girişleri, Yerleşik Olmayanların Doğrudan Yatırımları, Gayrimenkul Yatırımları, Uzun Vadeli Borç Çevirme Oranları, Swap Anlaşmaları
  • Sektörler: Enerji, Tekstil ve Hazır Giyim,  İnşaat ve Konut, Demir-Çelik, Otomotiv ve Diğerleri
  • Küresel Isınma-İklim Değişikliği, AB Yeşil Mutabakat

Eğitmen

Dr. Öğr. Üyesi Doğan ŞENGÜL

Eğitimi tamamlayan ve eğitim sonunda yapılacak değerlendirmede başarılı olan katılımcılara, en geç bir ay içerisinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından, sertifika verilir.

• Bu Eğitim "Senkron Uzaktan Eğitim" yöntemiyle verilmektedir.
  • Senkron Uzaktan Eğitimlerimiz MICROSOFT TEAMS programı üzerinden yapılmaktadır.
  • Katılımcılarımızın bu eğitime katılabilmeleri için cihazlarında MICROSOFT TEAMS programı yüklü olmalıdır.
  • Program bilgisayarınızda mevcut değil ise aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz:
  • MICROSOFT TEAMS üzerinden İZÜSEM Senkron Uzaktan Eğitimine erişmek ve/veya kullanmak için gerekli tüm bilgisayar donanımının ve internet iletişim donanımlarının temin ve bakımını sağlamak KATILIMCI'nın sorumluluğundadır.
  • Web sitemizde bulunan tüm online eğitimler, fotoğraf, video ve yazılar üzerindeki haklar; 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu, 554 sayılı endüstriyel tasarımların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, 556 sayılı markaların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, hükümleri uyarınca korunmaktadır. İZÜSEM  web sayfasında duyurulan ve açılan tüm online eğitimlerin digital kayıt ve derslerde kullanılan materyallerinin tamamı veya bir bölümü İZÜSEM'den izin alınmadan kullanılamaz, dağıtılamaz, kopyalanamaz, kaynak gösterilerek dahi yayımlanamaz. Web sayfalarımızı kullananlar ve online eğitim alan tüm katılımcılar telif hakkı konusunda yukarıda belirtilen tüm yükümlülükleri kabul etmiş sayılırlar.