Boray Tekniği İle İngilizce Konuşma Programı

Stres Yönetimi

İngilizce Temeli Olup, "Anlıyorum ama Konuşamıyorum" Diyen İsteyen Herkes Katılabilir.

32 Saat

İngilizceyi özgün bir yöntemle özellikle konuşmayı önceleyerek dinleme, anlama ve yazma gibi bütün yeteneklerin eğlenceli bir şekilde geliştirilmesi, ses kaydı ile kırılma yaşatıp farkındalık yaratmak, özgüven kazanmak, aktif dinlemek, İngilizce düşünmek ve rahat konuşmayı sağlamaktır.

• Ses kaydı ile kırılma yaşatıp farkındalığı arttırmak.
  • Özel vurguları görselleştirilmiş metinlerde sesli okuma çalışmaları.
  • Konuşma değil aslında düşünme zorluğu yaşıyoruz. Bunun nedenleri.
  • Konuşmada zorlananlar aslında dinlemede ve eşli konuşmalarda ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. It takes two to tango'nun iyi algılanması ve “Active Listening” çalışması ile bu durumun aşılması.
  • Eşli “Clap Talking” ve tek olarak “Doğru Sıralamada Düşünüp Konuşma” gibi çalışmalarla hemen ve KALICI sonuç almak. Balık tutmayı öğrenmek.
  • “Jungle Circle” ve “Stations” gibi grup çalışmalarıyla eğlenceli bir şekilde grup içinde konuşarak özgüven kazanmak.
  • “Cümleyi bir birim olarak algılamak ve kullanabilmek” “heceleme kötü alışkanlığının” panzehiridir.
  • “Stressed Sketch” (vurguların görsel olarak belirtildiği özel metinler) çalışmalarında cümlenin müzikli, tonlamalı ve vurgulu bir diyalogla konuşulmasının önemi.
  • Anlaşılabilir konuşabilmenin aksanlarla karıştırılmamasının önemi.
  • Renkli konuşmak (değişik kalıpları ve dilbilgisini kullanmak…) en başından edinilmesi gereken basit bir alışkanlıktır. Bu yapılmadığı için “Go, Come, Play Like Sendromu” konuşmaları sıkıcı ve banal kılmaktadır. Maalesef korkunç bir motivasyon eksikliğine ve öğrenilmiş çaresizlik durumuna da yol açmaktadır.
  • Özel seçilmiş, bizim aklımızın ihtiyaç duyduğu günlük hayatta sıklıkla kullanılan 1000 cümlenin özel kelime ve hece vurgulu listesi ile tanışmak. Bunların nasıl öğrenileceği, pekiştirileceği ve kullanılacağı.
  • Günlük hayatta sıklıkla kullanılan fiillerin önem sırasına göre grup çalışmalarında konuşarak pekiştirilmesi ve doğru hece vurguları.
  • Bizim aklımızın ihtiyaç duyduğu konulara dair “vurguları görsel olarak hazırlanmış soru – cevap çıktılarıyla eşli konuşma çalışmaları”.
  • Gramerin ana gövde ve konularının özel hazırlanmış çıktılarla “İstasyon Çalışmalarında” grup olarak konuşarak eğlenceli bir şekilde öğrenilmesi.
  • “Kişisel Paragraf” çalışması ile herkesin kendi seviyesinin belirlenmesi. Sonrasında hataların düzeltilerek kişinin ihtiyacı olan dilbilgisi ve kelimelerin öğrenilmesi.

Eğitmen

Taner Boray

• Boray Tekniği ile ilgili yazılmış makaleye link üzerinden ulaşabilirsiniz. ( https://bit.ly/2lvuBKP )