Türev Piyasaları ve Risk Yönetimi Eğitim Programı

Dış Ticaret Mevzuatı ve Uygulamaları Sertifika Programı

Eğitimin amacı kısmında detaylı yer verilmiştir.

Global finans piyasalarının entegrasyonunun sürekli olarak artması ile birlikte imkanlar ile risklerin de arttığı görülmektedir. Bu entegrasyon bizlere yeni ürünlerin de kapısını açarken özellikle 2008 krizi sonrasında gelen regülasyonlar finansal ürünlere olan güvenin ve talebin doğru olarak artığını işaret etti. Gerek bireysel yatırımcıların gerekse kurumların, spekülatörlerin gerekse kendisini riskten korumak isteyen yatırımcıların yoğun biçimde kullandığı türev ürünler bugün yüzlerce farklı dayanak varlığı konu alarak istenilen şartlarda işlem yapma imkanı sunuyor. Bu durum türev işlem piyasalarını dünyanın en büyük işlem piyasası haline getiriyor. Bu eğitim türev ürünlerin nasıl doğduğu, geçmişten bu yana hangi taleplere cevap verebildiği, türev piyasaların mahiyeti, türev ürün çeşitleri ile çalışma mekanizmaları hakkında donanım sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitim sırasında kullanılacak Bloomberg Professional ve diğer sistemlerde işlem yapılan ekranlara da değinilirken sadece teorik bilgiyi değil aynı zaman piyasaların işleyişi hakkında da bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır.

Eğitim programı şirketlerin Finans, Hisse Analisti, Kredi ve Proje Finansmanı, Aracı Kurum Çalışanları, Birleşme  ve Satın alma Departmanları, Kurumsal Finansman, Strateji ve İş Geliştirme, Finansal Kontrolör, Hazine ve Bütçe, Raporlama departmanlarında çalışan profesyoneller, Finans Doktorası yapan, CFA sınavlarına hazırlanan profesyoneller ve öğrencilere hitap etmektedir. Bankacılık, finans, bütçe, aracı kurum, muhasebe ve kurumsal finans alanında çalışan profesyoneller, akademisyenler ve işletme-iktisad öğrencileri programa katılım sağlayabilirler.

•             Türev Ürünleri Tarihçesi

2 çarpıcı örnek: ABD hububat piyasası ve Hollanda lale çılgınlığı