62.06 Aile ve Miras Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi

4,9 (50 oylama)
 Son Güncelleme Tarihi: 05/2025
 Türkçe

62.04 Bankacılık ve Finans Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi
eğitimimize göz atabilirsiniz.

Eğitim Bilgileri

  • Eğitim Türü: Sertifika Programı

  • Süresi: 24 Saat (4 Gün)

  • Hedef Kitle: Avukatlar, noter çalışanları, aile danışmanları, mali müşavirler, bilirkişiler ve adayları

  • Sertifika: Katılım Sertifikası (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi onaylı)

Eğitimin Amacı

Katılımcılara, Türk Medeni Kanunu çerçevesinde aile ve miras hukukundan doğan mal rejimi, nafaka, miras payı ve tereke tespiti gibi hesaplamaları bilirkişilik perspektifinde öğretmek amaçlanmaktadır.

Ders Planı

  • 1. Gün

    • Aile hukukuna giriş ve mal rejimleri

    • Edinilmiş mallara katılma rejimi

    • Tasfiye süreci ve katkı payı alacağı hesaplaması

  • 2. Gün

    • Nafaka türleri ve nafaka hesaplama esasları

    • Yoksulluk, iştirak ve tedbir nafakası örnekleri

    • Uygulamalı hesaplama yöntemleri

  • 3. Gün

    • Miras hukuku esasları ve mirasçılık türleri

    • Saklı pay, vasiyetname ve miras sözleşmeleri

    • Miras paylarının hesaplanması, tereke tespiti

  • 4. Gün

    • Aile ve miras davalarında bilirkişilik rolü

    • Delil değerlendirme ve rapor yazımı

    • Örnek bilirkişi raporlarının analizi ve uygulamalı oturum

Eğitim Sonunda Kazanımlar

  • Aile ve miras hukukunda hesaplama gerektiren konularda uzmanlaşır.

  • Mal rejimi tasfiyesi, nafaka ve miras payı hesaplarını bilirkişilik düzeyinde yapabilir.

  • Raporlama ve belge değerlendirme konusunda pratik kazanır.

Önemli Bilgilendirme

  • Katılımcılar her türlü soru ve sorunlarını izusem.bildirim@izu.edu.tr adresine iletebilirler.
  • Eğitim bilgilendirmeleri için WhatsApp grubu kurulacaktır.
  • Eğitim, en az 20, en fazla 30 kişilik başvuru tamamlandığında açılacaktır.
  • Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. 1/12 oranını aşan devamsızlık durumlarında katılımcı eğitime devamsız sayılacaktır.

Yorumlar

Paylaş:

Sitemizi kullanarak çerezlere (cookie) izin vermektesiniz. Detaylı bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. TAMAM