Kimler Katılabilir
Üniversite öğrencileri ve çalışanlar.
Eğitim Süresi: 60 saat
Eğitim Ücreti: 4300₺
Eğitim Şekli: Senkron Uzaktan Eğitim
Eğitimin amacı
- İş dünyasından güncel dinamikleri keşfetmek ve çalışan / kurum performanslarını arttırmak için katalizör görevi gören temel kavram olan inovasyonu anlamak,
- Kavramın uygulama alanlarını keşfederek, teorik bilgilerin iş hayatı içerisinde yaygın olarak kullanımın sağlanması,
- Ürün/Hizmet/Teknoloji üreten kurumlarda performans artışını sağlamak, uluslararası rekabet güçlerini arttırmak ve inovasyon odaklı yönetim anlayışına kurum içinde hayat vermek,
- Kurum içinde inovasyon yönetimi ile ilgili olan veya olabilecek kişilerin; girişimciliği, inovasyonu, güncel teknolojik trendleri, yenilikçi düşünme sistematiklerini keşfederek, bu alanlara yoğunlaşmalarını sağlamaktır.
Eğitimin İçeriği
Modül 1 - Temel Girişimcilik Kavramları
a) Girişimcilik Ekosistemine Giriş
b) Ekosistem paydaşları
c) Kurum içi girişimcilik kavramı ve uygulamaları
d) İnovasyon kavramı ve uygulamaları
e) Trend Teknolojiler
f) Başarılı girişim ve kurumiçi girişimcilik hikayeleri
g) Mavi Okyanus Stratejisi
h) Yalın Kavramı ve uygulamaları
Modül 2 - Değer Yaratma ve Projelendirme
a) Problem / İhtiyaç / Beklenti Analizi
b) Değer Önerisi Yaratma
c) Müşteriyi anlamak
d) Tasarım odaklı düşünce yaklaşımı
e) Fikrin Fizibilitesi Yapma
f) Müşteri için Ürün Yapmak
g) Fikirden ürüne ve pazara sunmak
Modül 3 - İş Modeli Geliştirme
a) Stratejik İş modeli Tasarımı
b) Girişim Fikrini Modelleme
c) Müşteri Segmentasyonu
d) Gelir Modeli yaratma
e) Kaynak Verimliliği
f) Ekip kurma ve yönetme
Modül 4 - Finansal Yönetim ve Yatırıma Hazırlık
a) Finansal Tablo Okuma
b) Nakit Akışı Sağlama
c) Finansman Kaynakları
d) Destek / Hibe / Teşvikler
e) Yatırıma Hazırlık
f) Yatırım Dosyasında Olması Gerekenler
Modül 5 - Etkili Sunum Teknikleri ve StoryTelling
a) Sunum öncesi hazırlıklar
b) Sunumda olması gereken Başlıklar nelerdir
c) Sunum sırasında dikkat edilmesi gerekenler
d) Hikayeleştirme
e) Hikayeden sunum çıkartma
Eğitmen
Ahmet Sefa BİR,
Marmara Üniversitesi İşletme bölümünde lisans, Marmara Üniversitesi Sayısal Yöntemler bölümünde yüksek lisans programlarından mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi’nde Pazarlama alanında doktora çalışmasına devam etmektedir.
2009 yılında iş hayatına doğrudan start-up girişimcisi olarak başlayıp online kısa mesaj gönderme servisi kurmuştur. 2015 yılında ise eğitim ve danışmanlık sektöründe başka bir girişim daha kurmuştur. 2016 yılında TÜBİTAK – TÜSSİDE’de de Girişimcilik ve Yenilikçilik Araştırma Projesi’nde çalışmış, 2018 yılında TİM-TEB Girişim Evi projesinde Uzman olarak start-up ekosistemiyle işbirlikleri geliştirme, BİGG programı eğitmeni ve danışmanı, girişimcilik programlarında, teknoparklarda ve üniversitelerde eğitmenlik ve danışmanlık faaliyetlerinden sorumlu olarak çalışmıştır.
Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Cube Incubation'da Hızlandırma Programları Yöneticisi olarak çalışmış, şu anda global yatırım ağı olan in4startups.com ‘un kurucu ortağıdır. MÜSİAD Vizyoner 2021 etkinliğinin girişimcilik ödülleri programının yönetimini üstlenmiştir ve Gelecek Vadeden Girişimciler 2022 (GVG22) yarışmasının organizatörüdür.
M. Şerafettin ÖZSOY,
Şerafettin Özsoy, İTÜ İşletme Mühendisliği’nde lisans, Marmara Üniversitesi Bankacılık bölümünde yüksek lisans programlarından mezun olmuştur. Halen İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünde doktora programına devam etmektedir 2010 yılında iş hayatına doğrudan start-up girişimcisi olarak başlayıp online iş ilanı sitesi kurmuştur. 2012 yılında ise online eğitim sektöründe başka bir startup daha kurmuştur.
2017 yılında KuveytTürk Katılım Bankası Bilgi Teknolojileri bölümünde çalışmaya başladıktan sonra 2019 yılında Yıldız Holding’e geçerek Dijital Kültür Geliştirme Yöneticisi olarak start-up ekosistemiyle işbirlikleri geliştirme , kurum içi girişimcilik programları ve dijital inovasyon faaliyetlerinden sorumlu olarak çalışmıştır. Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Cube Incubation'da Hızlandırma Programları Yöneticisi olarak çalışmış, şu anda global yatırım ağı olan in4startups.com’un kurucu ortağıdır. MÜSİAD Vizyoner 2021 etkinliğinin girişimcilik ödülleri programının yönetimini üstlenmiştir ve Gelecek Vadeden Girişimciler 2022 (GVG22) yarışmasının organizatörüdür.
Sertifika / Katılım Belgesi
Eğitimi tamamlayan katılımcılara, en geç bir ay içerisinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından, sertifika verilir.
Devam Zorunluluğu
Eğitimde %80 devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.
Notlar
- Bu Eğitim "Senkron Uzaktan Eğitim" yöntemiyle verilmektedir.
- Web sitemizde bulunan tüm online eğitimler, fotoğraf, video ve yazılar üzerindeki haklar; 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu, 554 sayılı endüstriyel tasarımların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, 556 sayılı markaların korunması hakkında kanun hükmünde kararname, hükümleri uyarınca korunmaktadır. İZÜSEM web sayfasında duyurulan ve açılan tüm online eğitimlerin digital kayıt ve derslerde kullanılan materyallerinin tamamı veya bir bölümü İZÜSEM'den izin alınmadan kullanılamaz, dağıtılamaz, kopyalanamaz, kaynak gösterilerek dahi yayımlanamaz. Web sayfalarımızı kullananlar ve online eğitim alan tüm katılımcılar telif hakkı konusunda yukarıda belirtilen tüm yükümlülükleri kabul etmiş sayılırlar.
- İZÜSEM, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
- İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, İZÜSEM tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar İZÜSEM'e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç, katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.
- Hafta içi - Hafta sonu eğitim grupları kesin kayıt döneminde katılımcı sayısına göre belirlenecektir.
Yorumlar